Welkom bij Spanjehuizenmarkt

Uw makelaar aan de spaanse Costa Blanca

Feliz Navidad!

 

In Nederland vieren we kerst steeds commerciëler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.

De Kerstman en Jezus
Hoewel de kerstman van Coca Cola steeds meer wordt gezien in Spanje, proberen de meeste Spanjaarden tijdens kerst stil te staan bij de geboorte van Jezus. In plaats van de Kerstman hebben ze wel een andere traditie in de vorm van een flinke loterij, El Gordo, op 22 december. In de aanloop naar Kerst worden straten en huizen wel versierd, maar later dan in de rest van Europa en andere westerse landen. In december vind je in de straten verlichting en Bijbelse versieringen van de geboorte van Jezus, de zogenaamde Belén.

Kerstavond
Kerstavond - 24 december - is een belangrijke avond voor Spanjaarden, waarbij de familie vaak bij elkaar komt. In Spanje wordt het Nochebuena genoemd ('goede nacht'). Veel mensen komen eerst bij elkaar in een café voor wat drankjes, om daarna terug naar huis te gaan voor het diner. Een traditioneel kerstdiner bestaat uit een Pavo Trufado Navidad: een recept met kalkoen gevuld met truffels. Wat niet mag ontbreken bij een Spaanse kerst is nougat met amandelen, de zogenaamde turróns. Verder wordt er in plaats van champagne, cava gedronken. Na het diner gaan Spanjaarden naar de kerk voor de mis.

Eerste en Tweede Kerstdag
Eerste en Tweede Kerstdag zijn wat minder belangrijk in Spanje. Sommige mensen blijven thuis, gaan naar familie of bezoeken een café voor een drankje.

Santos Innocentes
Op 28 december vieren Spanjaarden de dag van Santos Innocentes, oftewel 'heilige onschuldigen'. Dit is wat wij vieren op 1 april: iedereen haalt grapjes uit.

Drie Koningen
Spaanse kinderen krijgen met kerst wel een aantal cadeautjes, maar in Spanje is Drie Koningen op 6 januari de dag dat de meeste cadeaus worden uitgedeeld.

 

Feliz Navidad!Nieuws berichten


Gratis naar de beurs
Via ons kunt u gratis entree kaarten ontvangen. U hoeft ons alleen maar een mail te sturen.
20-01-2017 - lees meer

Feestdagen
Nu u zich in Spanje bevindt, kan het handig zijn om te weten wanneer er aan feestdag is.
06-01-2017 - lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.
16-12-2016 - lees meer

Extra reden
De vermogensrendements-heffing gaat veranderen. Extra reden om te investeren in stenen en te verhuren.
09-12-2016 - lees meer

Scheve tijden
Wie onvoorbereid naar Spanje komt, staat vaak voor een dichte deur. Dat kan een winkeldeur zijn om 9:30 of 15 uur of de deur van een restaurant om 19 uur s avonds.
04-11-2016 - lees meer