Welkom bij Spanjehuizenmarkt

Uw makelaar aan de spaanse Costa Blanca

Het was aan de Costa....

 

 

     

De Costa Blanca heeft alles te bieden voor vakantiegangers en overwinteraars. Onderstaand geven wij u een beknopt overzicht over deze Costa!
 

Ligging / Alicante

De Costa Blanca ligt aan de oostzijde van het Spaanse vasteland. In het zuiden grenst de streek aan de Costa Almeria en in het noorden aan de Costa Dorada. De kust grenst aan de Middellandse Zee.
 

Strand

Alicante is met de mooie palmen boulevard en de gezellige winkelstraat een van de bekendste steden aan de Costa Blanca. De kust heeft haar goede naam te danken aan de kilometers lange stranden van +/- 50 m breed en trekt vele zonaanbidders en plezier zoekers aan. De zon schijnt er bijna altijd en de azuurblauwe Middellandse Zee nodigt het hele jaar uit voor een duik. Het zandstrand ligt op ca.10 min rijden met de auto en is bereikbaar tot aan het strand zelf. Het strand loopt geleidelijk af in zee en is daarom zeer geschikt voor kinderen en erzijn tevens sportattributen aanwezig. Het strand wordt tijdens het hoogseizoen bewaakt door strand wachten. Naaktstranden zijn ook aan de Costa Blanca te vinden en met name op het naaktstrand van La Marina is het heerlijk toeven.
 

Bezienswaardigheden / Excursies

Het prachtige historische kasteel Santa Barbara, in Alicante, is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het kasteel ligt op de Benacantilheuvel vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. In Elche kunt u de Priests Garden bezoeken met een grote verscheidenheid aan planten, struiken, cactussen en de beroemde acht stammige Imperial Palm. Of een tocht door het palmen woud van Elche(Georganiseerd ). U kunt ook een bezoek brengen aan de 17e eeuwse St. Mariakerk, gelegen in het oude stadscentrum, waar ieder jaar het Passiespel Het Mysterie van Elche wordt opgevoerd. In Torrevieja vindt u een heus water attractie park Aquópolis geopend van juni t/m september ( Let op: dit is leuk voor jong en oud! ). Daarnaastiser een fantastische jeepsafari door het achterland die u echt niet mag missen! Natuurlijk zijn er nog veel meer excursies te ontdekken.
 

Temperatuur

De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 16ºC. In het voor- en najaar is de gemiddelde temperatuur rond de 20ºC. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 35ºC.

 
Overwinteren

Als de winter weer in aantocht is, trekken veel Nederlanders naar de Costa Blanca. Een geliefde plaats voor overwinteraars. Zomers gaat het leven hier 24 uur per dag door; in de wintermaanden is het er rustiger, maar valt er nog steeds van alles te beleven. Buiten deze steden valt er echter ook genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan kasteel Santa Barbara of het pittoreske bergdorp Guadalest. Ook een jeepsafari door het achterland, een tocht door het palmen woud van Elche of een bezoek aan een van de spectaculaire nachtclubs is zeker de moeite waard.

Costa Blanca Strand

Winkelen / Feesten

In alle steden en dorpen zijn diverse winkels gevestigd voor de dagelijkse boodschappen (drogist, bakker, sigarenwinkel en grote supermarkten). Als u er echt een dagje voor uit wilt trekken kunt u uw slag slaan in steden als Alicante en Elche waar grote winkel centra's zijn. In Torrevieja heb je de Habaneras die erg geliefd is bij winkelend publiek. Er zijn veel feesten en typische Spaanse gewoontes in de zomer maanden. Lokale feesten met- en zonder optochten en altijd afsluitend met vuurwerk. Meer over feesten en gedenkdagen feesten.
 

Steden

Guardamar en Torrevieja zijn middelgrote plaatsen op 8 en 7 km afstand. In Guardamar is op woensdag een zeer grote markt waar het merendeel van de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen haalt. Torrevieja is meer gericht op de toerist en heeft een grote gezellige boulevard met heel veel winkels en eetgelegenheden en een groot lunapark voor groot en klein.
 

Tijdverschil

Met Nederland is er geen tijdsverschil.
 

Taal

De officiele voertaal is Spaans. U kunt echter vrijwel overal met Engels en/of Duits en soms zelfs Nederlands terecht. Grensformaliteiten,
een geldig paspoort of identiteitsbewijs.
 

Wilt u altijd profiteren van het meest actuele aanbod, schrijf u danin voor de nieuwsbrief.

Nieuws berichten


Gratis naar de beurs
Via ons kunt u gratis entree kaarten ontvangen. U hoeft ons alleen maar een mail te sturen.
20-01-2017 - lees meer

Feestdagen
Nu u zich in Spanje bevindt, kan het handig zijn om te weten wanneer er aan feestdag is.
06-01-2017 - lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.
16-12-2016 - lees meer

Extra reden
De vermogensrendements-heffing gaat veranderen. Extra reden om te investeren in stenen en te verhuren.
09-12-2016 - lees meer

Scheve tijden
Wie onvoorbereid naar Spanje komt, staat vaak voor een dichte deur. Dat kan een winkeldeur zijn om 9:30 of 15 uur of de deur van een restaurant om 19 uur s avonds.
04-11-2016 - lees meer